latinica  ћирилица
29/08/2015 |  08:36 | Аутор: ТАНЈУГ

Пољопривреднице из осам држава на Старој Планини

На Старој Планини крај Пирота 25 пољопривредница из БИХ, Хрватске, Србије, Чешке, Мађарске, Италије, Македоније и Црне Горе од данас ће размјењивати искуства и знања из области аграра.
Жене трактористи (илустрација) фото - www.odditycentral.com -
Жене трактористи (илустрација) фото - www.odditycentral.com


Скуп, под слоганом "И ми смо фармери!" организује први пут удружење "АМА - Центар за негу човјека и природе" из Србије, уз подршку висе европских удружења, а трајаће до 2. септембра.

Централна тема је посвећана задругама чиме организатори желе да истакну, како су навели, "важну улогу пољопривредница у процесу транзиције са конвенционалне на одрживу пољопривреду засновану на ресурсима".

Повећање разумијевања органске производње и трендова тог тржишта, умрежавање кроз произвођачке задруге, могућности органске производње на Старој Планини...,неке су од тема које ће бити обрађене на скупу, наводи се у саопштењу.

Окупљање жена пољопривредница централне Европе одржава се у оквиру "WWOOF Србија програма" који повезује волонтере и власнике домаћинстава, промовишући културна и едукативна искуства заснована на не-новчаној размјени и градећи одрживу глобалну заједницу.