latinica  ћирилица
28/08/2015 |  22:53 | Аутор: СРНА

Бањалука- Kонцерт Биљане Kрстић и Бистрика (ФОТО)

Биљана Крстић и Бистрик одржали су вечерас концерт на Тргу Крајине у Бањалуци у оквиру обиљежавања 50. Кочићевог збора.
Бањалука: Концерт Биље Крстић - Фото: СРНА
Бањалука: Концерт Биље КрстићФото: СРНА

Вечерашњи концерт је поклон Бањалучанима Генералног конзулата Србије у Бањалуци и компаније М:тел.

Генерални конзул Србије у Бањалуци Владимир Николић рекао је да је задовољан што је Конзулат допринио обиљежавању јубиларног Кочићевог збора. Навео је да су Биљана Крстић и Бистрик међу најзначајнијим извођачима етно музике у Србији, а успјехе постиже широм свијета.

- Њихов репертоар је музичко насљеђе Балкана, тако да ће овај концерт сасвим извјесно да употпуни и обогати Кочићеве дане -рекао је Николић.

- Подржавши овај концерт, компанија М:тел дала је допринос у промовисању комуникације кроз њен најљепши облик - музику и на овај начин је допринијела очувању културно-умјетничке баштине ових простора - рекла је Милица Стојаковић, портпаролка М:тела.

Биљана Крстић рекла је уочи концерта да је узбуђена што након дуго времена поново наступа у Бањалуци, гдје је раније концерте одржавала и по три пута годишње.

Биљана Крстић и Бистрик

- Дуго нисмо свирали овдје. Надам се да ћемо вечерас сви заједно да уживамо у лијепој атмосфери и да се подсјетимо како је то некад било на тврђави Кастел - рекла је Крстићева.

Истичући да је Бањалука увијек имала фантастичну публику, подсјетила је да је посљедњи пут наступала у овом граду прије седам година. Навела је да је у припреми пети албум који ће изаћи крајем године, а на њему ће се први пут наћи и двије севдалинке.

Биљана Крстић и Бистрик оркестар годинама постижу велике успјехе у свијету, а умјетничким радом промовишу традиционалну музику Србије и Балкана.

Снимили су четири албума, музику за филм "Зона Замфирова", одржали више стотина концерата, освојили престижне награде и признања у Србији и иностранству, а по оцјени еминентних стручњака уврштени су у сам врх свјетске елите извођача.