latinica  ћирилица
28/08/2015 |  22:16 | Аутор: ТАНЈУГ

Сниматељ се искупио Болту поклонивши му наруквицу

Кинески сниматељ поклонио је Усеину Болту црвену наруквицу пријатељства као амајлију, у знак извињења што је најбржег човјека данашњице ненамјерно срушио
Кинески сниматељ поклонио Болту наруквицу пријатељства - Фото: Getty Images
Кинески сниматељ поклонио Болту наруквицу пријатељстваФото: Getty Images

Бизаран инцидент, који је изазвао велику медијску пажњу, догодио се у четвртак приликом прославе титуле свјетског првака на 200 метара, када је Сонг Тао, сниматељ кинеског канала ЧТВ, возећи се на 'сегвеју' пришао Болту с леђа у жељи да га сними изблиза.

У том тренутку олимпијски и свјетски шампион се окренуо и обојица су пали, а Болт, који је избјегао озбиљнију повреду, спретно се подигао и након што је питао сниматеља да ли је све у реду наставио да слави титулу с навијачима.

"Најважније је да је он у реду. Ја сам у реду и спреман сам да се вратим на посао", рекао је Сонг Тао за Гардијан преко преводиоца, прије него што се вратио на своје мјесто на стадиону "Птичје гнијездо".

Славни спринтер са Јамајке је послије титуле на 100 метара у четвртак освојо злато и на 200 метара у времену 19,55 секунди, што је водећи резултат ове године у свијету.