latinica  ћирилица
28/08/2015 |  17:21 | Аутор: РТРС

У Чајничу свечано за крсну славу општине (ВИДЕО)

Поводом Велике Госпојине, крсне славе храма Успенија Пресвете Богородице и општине, данас је било свечано и у Чајничу.

Бројни грађани из овог мјеста, заједно са гостима учествовали су у свечаној литији улицама Чајнича.

Деценијама у најтежим тренуцима, у ратовима и прогонима, народ овог краја је утјеху тражио у вјери и цркви. Тако је и данас - многи који су отишли из родног краја долазе како би се на овај дан окупили и провели га са својим најдражим и пријатељима.

Чајниче је надалеко познато по чудотворној икони Пресвете Богородице, подсјетио је Момир Васиљевић, старјешина храма Успења Пресвете Богородице у Чајничу. 

Од прије двадесетак година, општина Чајниче, као и црквена општина, заједно прослављају крсну славу Успења Пресвете Богородице. Од протекле славе, општина се опредијелила да више улаже улаже у запошљавање младих, стипендирање студената, спорт, пољопривреду и привреду, а тако ће кажу наставити и даље.

Горан Караџић, начелник општине Чајниче, истакао је да ће настојати да задрже највеће ресурсе, а то су млади људи. Посебно, како је нагласио, младе који стекну високо образовање и да им омогуће запослење.

Чајничани су у протекла четири дана показали сву своју хуманост на дјелу дарујући новац за помоћ малим Илићима из Братунца. Акција је настављена и данас.

Поводом госпојинских свечаности, посвећених слави општине, одржан је низ културно спортских манифестација.