latinica  ћирилица
28/08/2015 |  17:03 | Аутор: СРНА

Тегелтија са делегацијом ММФ-а о економским кретањима у Српској

Министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија упознао је делегацију Међународног монетарног фонда /ММФ/ о подацима о извршењу Буџета за 2015. годину и средњорочним плановима Републике Српске, те мјерама које су предузете с циљем унапређења фискалне и финансијске стабилности, а што је зацртано и реформском агендом.
Министар Тегелтија за делегацијом ММФ - Фото: СРНА
Министар Тегелтија за делегацијом ММФФото: СРНА

Тегелтија је данас у Бањалуци разговарао са новоименованим резидентним представником Мисије ММФ-а у БиХ Франциском Пародијем о економским кретањима у Републици Српској и активностима Владе Републике Српске на реформским процесима.

"Пароди је, овом приликом, истакао да је задовољан досадашњом сарадњом, али и постигнутим резултатима на свим нивоима власти, оцјенивши да се реформски курс треба наставити ради даље сарадње са међународним институцијама које пружају финансијску подршку, али и на добробит грађана", саопштено је из Министарства финансија Републике Српске.

Министар Тегелтија пожелио је успјех новоименованом резидентном представнику Мисије ММФ-а, истакавши да ће у наредном периоду бити обављени и разговори на техничком нивоу, када ће бити конкретизовани детаљи будуће сарадње, пише у саопштењу.