latinica  ћирилица
28/08/2015 |  16:27 | Аутор: СРНА

Шековићи прослављају дан и крсну славу

У Шековићима је данас, поводом прославе Велике Госпојине, дана и крсне славе ове општине, служена литургија у Цркви Покрова Пресвете Богородице и помен код споменика погинулим борцима ослободилачких ратова српског народа, те одржана свечана сједница Скупштине општине.
Шековићи - ломљење славског колача - Фото: СРНА
Шековићи - ломљење славског колачаФото: СРНА

Истичући значајне резултате које су општинске власти постигле у протеклом једногодишњем периоду начелник општине Шековић Будимир Нинић рекао је на свечаној сједници да су ти резултати постигнути, упркос лошем економском амбијенту и прошлогодишњим елементарним непогодама.

"Реализовали смо неколико пројеката који су веома важни за грађане. То је градски водовод, градско гробље, регулација корита ријеке Дрињаче, која је плавила ову општину прошле године, као и низ мањих пројеката. Борићемо се и убудуће, уз залагање свих нас и Владе Републике Српске да урадимо још више", рекао је Нинић.

На данашњој свечаности уручене су плакете, којима је општина Шековићи наградила 12 појединаца, установа и организација, који су допринијели угледу и развоју те локалне заједнице.

Поводом прославе крсне славе општине приређен је и свечани ручак на којем је обављено ломљење славског колача.