latinica  ћирилица
28/08/2015 |  16:03 | Аутор: РТРС

Клокић и студенти у посјети дописништвима СРНЕ и РТРС-а у Београду (ВИДЕО)

Министар за економске односе и регионалну сарадњу у Влади Републике Српске Златан Клокић и студенти Факултета политичких наука у Бањалуци који су обавили стручну праксу у Јавном сервису РТС-а , обишли су Представништво РС у Београду и дописништва РТРС и агенције Срна.
Београд: Клокић у Представништву РС - Фото: СРНА
Београд: Клокић у Представништву РСФото: СРНА

Министар Клокић и директор Представништва РС у Београду Млађен Цицовић донирали су овом приликом Дописништву РТРС техничка средства- компјутер и лаптоп.

У знак захвалности за досадашње извјештавање о догађајима из Србије и значај које Представништво РТРС у Београду има за Републику Српску донирана техничка средства доприњеће бољем и лакшем раду новинара истакао је Цицовић.

"Наш заједнички задатак је да Република Српска буде што видљивија у Србији и Србија у Републици Српској, а задатак новинара је да ту слику објективно пренесу. Ова донација ће им олакшати рад”, рекао је Цицовић.

Осморо студената Факултета политичких наука у Баљалуци завршило је новнарску праксу на Радио-телелвизији Србије. Пракса је обављена по програму обуке за новинаре приправнике од 17. до до 28. августа.

Министар Клокић поручио им је да свој будући новинарски посао раде објективно и професионално. "То није лак посао који захтјева ангажовање 24 часа дневно и ријеч је о веома захтјевном послу", рекао је Клокић.

Током обуке студенти су прошли успјешно кроз све технолошке фазе система Јавног сервиса Србије , такође су били у прилици да рјешавају конкретне новинарске задатке предвиђене програмом обуке у Јутарњем и Београдском прогаму.

“Имали смо прилику практично да стварамо прилоге. Свака од нас урадила је по један прилог који ћемо за успомену поњети у Бањалуку”, рекла је Наташа Јовић, студент четврте године Факултета политичких наука у Бањалуци.

Њена колегиница Дајана Михајловић истиче да су студенти добили прилику да се упознају са радом једног великог медијског
система, да виде како настају вијести и прилози, а посебно су импресионирани радом у редакцији, режији и продукцији.

Уредник РТС-а Саша Барбуловић рекао је да су студенти добили прилику да раде најприје са искусним новинарима, а касније и сами прилоге по стандардима јавног сервиса.