latinica  ћирилица
28/08/2015 |  11:11 | Аутор: СРНА

Станари: Додику обновитељско признање са златним вијенцем

Предсједнику Републике Српске Милораду Додику биће уручено специјално обновитељско признање са златним вијенцем током свечаности обиљежавања Дана општине Станари - 9. септембра.
Сједница Скупштине општине Станари - Фото: СРНА
Сједница Скупштине општине СтанариФото: СРНА

У Станарима је данас одржана тематска сједница Скупштине општине на којој је разматран приједлог Одлуке о наградама и признањима, које ће бити додијељене заслужним појединцима, институцијама и организацијама током свечаности обиљежавања Дана општине.

Предсједник Скупштине Остоја Стевановић рекао је да су одборници једногласно усвојили одлуку да специјалну обновитељско признање са златним вијенцем буде уручено предсједнику Републике Српске Милораду Додику.

"Иста награда биће уручена и члановима Иницијативног одбора за обнављање општине Станари, који су најзаслужнији са њено формирање", навео је Стевановић.

Обновитељско признање са сребрним вијенцем биће додијељено за 14 личности са подручја ове општине.

Одборници нису усвојили амандман представника СДС-а да Повеља са златним вијенцем буде додијељена и градоначелнику Добоја Обрену Петровићу, већ је она додијељена Скупштини града Добоја.

Поводом свечаности која ће бити организована у част првог обиљажавања дана општине Станари, Одбор за обиљежавање и прославу организовао је и одговарајући програм који почиње од петка, 4. септембра.

У општини Станари 2. фебруара одржани су први локални избори. Политичке странке СНСД, СДС, СП, ПДП и ДНС прешле су цензус од три одсто за учешће у раду Скупштине општине Станари.

Народна скупштина Републике Српске је на посебној сједници 9. септембра 2014. године усвојила Закон о оснивању општине Станари, којим се уређује оснивање, подручје, надлежности, органи, њихов избор и финансирање ове општине.

Посланици су усвојили и допуну Закона о територијалној организацији Српске, којом се утврђује да територију Српске чини и општина Станари.

До усвајања ових закона, Станари су били у саставу града Добоја.