latinica  ћирилица
28/08/2015 |  07:53 | Аутор: СРНА

Јутарња магла смањује видљивост

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се јутрос одвија редовно, а јутарња магла смањује видљивост у котлинама и поред ријека, саопштио је Ауто-мото савез Српске.
Магла - Фото: ТАНЈУГ
МаглаФото: ТАНЈУГ

У току је изградња саобраћајнице и моста преко ријеке Укрине у Драгаловцима због чега ће до краја године бити измијењен режим саобраћаја на тој локацији на регионалном путу Прњавор - Добој, дионици Горња Вијака два - Разбој.

Измјена режима саобраћаја подразумијева повремене потпуне обуставе за сва возила у трајању од највише 45 минута, уз постављену саобраћајну сигнализацију. Обуставе саобраћаја проводиће се у периодима смањеног интензитета саобраћаја.

У Угљевику возила успорено саобраћају због радова на дионици магистралног пута Угљевичка Обријеж - Стари Угљевик и регионалног пута Угљевик - Главичице.

Због изградње обилазнице на магистралном путу Карановац -Црна Ријека у мјесту Бочац возила саобраћају наизмјенично, једном коловозном траком.

На подручју општине Котор Варош у току су радови на реконструкцији и санацији водоводне и канализационе мреже на дионици магистралног пута Челинац - Котор Варош. Саобраћај се одвија уз наизмјенично пропуштање возила од 7.00 до 18.00 часова.

Једном траком саобраћа се и на дионици магистралног пута од Отоке, на граници Српске и ФБиХ, до Новог Града један. Возила се наизмјенично пропуштају од 7.00 до 18.00 часова.

Због реконструкције савског насипа на локалитету Рача возила на овом дијелу магистралног пута од 7.00 до 18.00 часова саобраћају једном траком. Радови ће трајати до 30. септембра, наводе из АМС.

У току је санација дионице магистралног пута Брод на Дрини - Шћепан Поље, према граници са Црном Гором због чега ће више пута у току дана долазити до обуставе саобраћаја које неће трајати дуже од 30 минута.

Из АМС подсјећају да је на овој дионици на снази забрана саобраћаја за возила чија укупна маса прелази 12 тона и чија дужина прелази осам метара.

Због изградње аутопутева Бањалука - Добој измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Клашнице један - Прњавор, те дионицама магистралног пута Шешлије - Јоховац и Јоховац - Руданка.

На регионалном путу Пруд - Шамац у току је реконструкција коловоза, због чега се саобраћај преусмјерава на алтернативне правце, кроз центар Шамца.

Због клизишта саобраћај се на дионицама регионалног пута Укрина - Горња Вијака и Карановац - Митровићи одвија једном саобраћајном траком.

На локалитету "Клакар Доњи два" због деминирања терена на снази је привремена обустава саобраћаја од 8.30 до 15.00 часова на магистралном путу Бродско Поље - Брусница /граница Републике Српске - ФБиХ/.

Повремена обустава саобраћаја пола сата а возила се пропуштају 10 минута.

На регионалном путу Братунац три - Дрињача забрањен је саобраћај за возила чија маса прелази три и по тоне и за аутобусе масе веће од пет тона.

До забране је дошло јер су усљед прошлогодишњих поплава урушени десна банкина и дио саобраћајне траке до ријеке Дрине.

На транзиту кроз Сарајево, у Федерацији БиХ, измијењен је режим саобраћаја. Теретна возила масе до седам и по тона и аутобуси користе алтернативни правац из правца Пала и то Бистрик - Хамдије Крешевљаковића - Терезија - Враца, а из супротног правца користе правац Долац Малта - Азизе Шаћирбеговић - раскрижје Враца - Терезија - Хамдије Крешевљаковића - Бистрик.

Сва остала возила могу да користе алтернативни правац кроз град.

Због радова на санацији дилатационих направа на два моста на дионици аутопута Подлугови - Сарајево сјевер, саобраћај се у дужини од четири километра одвија двосмјерно, десном коловозном траком.

Од данас почињу санациони радови на сјеверном улазу у Мостар, од Залика до Народног позоришта, због чега ће на снази бити обустава саобраћаја за возила масе веће од седам 7 тона. Алтернативни правац за ову категорију возила је јужни улаз у Мостар.

Радови се изводе на путним правцима: Добој - Грачаница, Бугојно - Нови Травник, Јабланица - Прозор, Чапљина - Столац и Коњиц - Јабланица.