latinica  ћирилица
27/08/2015 |  21:59 | Аутор: СРНА

Пале- Свечано отворен студентски трг (ФОТО)

У Палама је вечерас, у присуству великог броја званица и грађана, свечено отворен Студентски трг у чију градњу је општина уложила 500.000 КМ.
Пале - Отворен Студентски трг - Фото: СРНА
Пале - Отворен Студентски тргФото: СРНА

Овај трг показује да се и у времену кризе ствари могу мијењати, рекао је члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић, и додао, да му је посебно драго што Пале попримају прави урбани карактер.

"Као неко ко је овдје био и у рату и помагао да се млади образују и јача Универзитет, искрено осјећам задвољство када видим да Пале јачају и постају урбана средина на понос српског народа", истакао је Иванић.

"Усудио би се рећи да је ово историјски тренутак за општину Пале, јер смо вечерас отворили Студентски трг који је један од највећих у БиХ", рекао је начелник општине Миодраг Ковачевић, истичући да трг заузима простор од 8.000 метара квадратних и да се на њега надовезује шеталиште дуго 700 метара.

Трг је изграђен средствима општине, као и остали пројекти који су урађени између двије крсне славе, рекао је начелник.

Након свечаног отварања Студентског трга приређен је ватромет и пригодан културно-умјетнички програм.

Поводом Успења Пресвете Богородице - славе и Дана општине Пале, вечерас је у Културном центру одржана свечана сједница Скупштине општине на којој су додијељена признања колективима и појединцима који су дали допринос развоју ове локалне заједнице.

Пале- отворен Студентски трг (ФОТО:СРНА)

Сутра ће на дан славе бити служена литургија у цркви Успења Пресвете Богородице, а након литије и дефилеа улицама Пала општински званичници положиће вијенце погинулим борцима одбрамбено-отаџбинског рата на Централном спомен-обиљежју.

Ломљење славског колача и славски ручак биће у Спортско-пословном центру "Пеки", а у вечерњим часовима планирано је отварање Меморијалног кошаркашког турнира "Богдан Боћа Лучић" на спортском терену на станици Пале.

У суботу, 29. августа, на Јахорини ће бити отворен фудбалски турнир "Пикси куп 2015", а у вечерњим часовима је планирано отварање Језичког центра "Ин" и манифестације "Паљанско љето 2015".

Током Госпојинских свечаности у недјељу, 30. августа, у 8.00 часова ће у Храму светог Архангела Гаврила бити служена Света архијерејска литургија.

Истог дана ће у насељу Обилићево свечано бити пуштена у рад Фабрика за производњу намјештаја "Перић ентеријери", а у вечерњим часовима у фоајеу Културног центра планирано је отварање изложбе икона Марије Давидовић и Духовно-поетско вече монаха Серафима.

Госпојинске свечаности биће завршене 31. августа у 19.00 часова извођењем монодраме Љубе Божовића "Вук Стефановић Караџић".