latinica  ћирилица
27/08/2015 |  20:49 | Аутор: РТРС

УС опен: Могућ дуел Ане и Јелене у осмини финала

Најбоље српске тенисерке Ана Ивановић и Јелена Јанковић могу се укрстити се у осмини финала овогодишњег УС опена, одлучено је жријебом.

Ана на старту игра против Доминике Цибулкове, у другом је очекује вјеорватно Елисон ван Ујтванк, а у трећем колу би могла да иде на Јуџини Бушар.

Јелену на старту очекује дуел са Осеан Додан из Француске, у другом би се могла састати са Марином Дуге - Марино, док би јој ривалка у трећем колу могла бити Шпањолка Карла Суарес-Наваро.

Уколико прођу три кола, побједницу српског дуела у четвртфиналу би требала чекати Марија Шарапова.
Рускињу ће на старту изазвати Дарја Гаврилова која је елиминисала у Риму, а и наша Бојана Јовановски би могла да је тестира у трећем мечу.

Бојана Јовановски у првом колу игра против Лауре Аруабарене, онда вјероватно иде на Светлану Кузњецову,а у трећем на Шарапову. 

У истој половини жријеба је и прва играчица свијета Серена Вилијамс која има прилику да комплетира сезонски Грен слем. У трећем колу млађу од сестара Вилијамс очекује земљакиња Слоун Стивенс, у четвртом вјероватно Агњешка Радвањска, док би се у четвртфиналу могла састати са Белиндом Бенчић и Каролином Плишковом.

Александра крунић налази се у другој половини жријеба, и на старту је очекује дуел са Црногорком Данком Ковинчић, а побједница овог дуела иде на Јулију Гергеш или Ану Каролину Шмедлову, а потом и на Петру Квитову.

Друга носитељица турнира, Симона Халеп у првом колу игра против Марине Ераковић, у трећем може очекивати Ализ Корне, затим Сабине Лисицки или Тимеу Бачински, те Викторију Азаренку и Луције Шафаржову.

Посљедњи Гренд слем турнир сезоне почиње у понедјељак