latinica  ћирилица
27/08/2015 |  18:21 | Аутор: Б92

УС опен: Ђоковић у четвртфиналу иде на Надала

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић налази се у истој четвртини жријеба са Рафаелом Надалом на овогодишњем УС опену.

Ђоковићу ће противник у првом колу бити Жоао Соуза, док би у евентуалном полуфиналу ишао на Јапанца Кеија Нишикорија.

Друга половина костура знатно је тежа јер су у њу смјештени Роџер Федерер, Енди Мареј, Стан Вавринка и Томаш Бердих.

Други рекет Србије Виктор Троицки за првог противника има Франсеза Тијафоа, док ће Јанко Типсаревић играти са Гиљермом Гарсија-Лопесом. Филип Крајиновић још не зна с ким се састаје на старту јер чека квалификанта.

Друго коло Ђоковићу доноси му побједника меча Васек Поспишил (Канада) – Андреас Хајдер-Маурер (Аустрија), док га у трећем чекају Тејмураз Габашвили, Пабло Андухар или Андреас Сепи.

У осмини финала Новак би могао да се састане са Давидом Гофаном, прије очекиваног меча са Рафом. Осим Белгијанца, потенцијални ривали за четврто коло су му Роберто Баутиста-Агут, Јержи Јанович и Пабло Карењо Буста.

Надал неће имати нимало једноставан жријеб јер већ у првом колу иде на Борну Ћорића. Хрватје добио једини међусобни меч против Шпанца, али уколико га Надал прође, већ у трећој рунди би могао да наиђе на неугодног Фабија Фоњинија. Пројектовано четврто коло доноси му ровитог Милоша Раонића, али су ту још Фернандо Вердаско и Фелисијано Лопес.

Прошлогодишњи финалиста Нишикори укршта се у четвртфиналу са Давидом Ферером, али је питање да ли ће Шпанац стићи до те фазе јер је имао дугу паузу.