latinica  ћирилица
27/08/2015 |  16:52 | Аутор: СРНА

Од септембра поново обезбјеђење у брчанској болници

Менаџмент Опште болнице Брчко одлучио је да од септембра поново ангажује агенцију за обезбјеђење како би обезбиједила несметан рад особљу и увела ред у болничке посјете.
Општа болница у Брчком  (Фото: brcko.tv) -
Општа болница у Брчком (Фото: brcko.tv)

Директор Опште болнице Брчко Душан Стокић подсјетио је да су у посљедњих неколико година забиљежени бројни инциденти које су изазвали пацијенти, њихова пратња или родбина, а било је случајева да проблем направи и медицинско особље.

Према његовим ријечима, оваквих нежељених догађаја било је много, а један од озбиљнијих догодио се прошле године када је пацијент напао љекара и нанио му физичке повреде.

"То је потребно, посебно зато што се у приземљу налази Хитна служба, која је динамична. Било је честих непримјерених ситуација и конфликата између здравствених радника и пратње пацијената. Обезбјеђење је заиста потребно", рекао је Стокић новинарима.

Он је објаснио да је агенција била ангажована три мјесеца, али да су по истеку рока ствари поново почеле да губе контролу. Како не би долазило до инцидената, агенција за обезбјеђење ће поново бити ангажована, али овога пута на шест мјесеци.

"Покушавамо да уведемо ред у смислу да су посјете у одређеним терминима и да се то поштује. Нема улаза и пролаза масе људи кроз болницу, што је често непотребно. Неће више бити могуће посјете у свако доба, морамо увести ред да бисмо болесницима обезбиједили мир који је потребан за успјешан опоравак", навео је Стокић.