latinica  ћирилица
27/08/2015 |  16:43 | Аутор: СРНА

Потврђено пет кандидата за предсједника СДП

Предсједништво СДП-а БиХ данас је потврдило да су Емир Ђикић, Јасмин Имамовић, Миро Лазовић, Нермин Никшић и Светозар Пударић испунили све услове за кандидатуру за предсједника те странке.
СДП (илустрација) - Фото: klix.ba
СДП (илустрација)Фото: klix.ba

У саопштењу СДП-а БиХ наводи се да је Предсједништво странке усвојило одлуку о правилима представљања и дебати кандидата за предсједника партије.

Тако ће до 20. септембра, када ће бити одржани предсједнички избори, бити одржано 12 дебата у свим кантоналним и регионалним организацијама СДП-а БиХ, на којима ће сви кандидати имати прилику да равноправно представе своје програме и одговарају на питања окупљених чланова.

Предсједништво СДП-а разматрало је и проблем кредита грађана БиХ у швајцарским францима и усвојило закључак да у наредним данима буде организован састанак са представницима удружења и грађана који су погођени тим проблемом.

На састанку ће бити договорен заједнички модел за рјешење овог проблема те будуће дјеловање СДП БиХ у законодавним органима о овом питању.

Чланови Предсједништва СДП-а осудили су недавно понуђени механизам координације, за који сматрају да "представља још један покушај нарушавања" надлежности БиХ с циљем јачања кантона и њихових овлаштења, што "доводи до могућности блокирања европског пута БиХ".