latinica  ћирилица
27/08/2015 |  15:56 | Аутор: СРНА

СРС: Споразум о ЗСО - признање самопроглашеног Косова

Српска радикална странка /СРС/ оцијенила је данас да представници власти у Србији обмањују јавност, тврдећи да се Споразумом о Заједница српских општина /ЗСО/, који је Београд потписао са Бриселом, не признаје лажна држава Косово.
Немања Шаровић - Фото: Novosti.rs
Немања ШаровићФото: Novosti.rs

"Свако ко прочита Споразум може да види да се на 14 или 15 места помињу закони самопрокламоване државе Косово и Уставни суд Косова, који ће, између осталог, вршити надзор над читавим споразумом, а да се држава Србија не помиње ни на једном једином месту", упозорио је потпредсједник СРС Немања Шаровић.

Он је нагласио да је поражавајуће да је ЗСО, која би требало да буде успостављена, у ствари "удружење грађана које ће функционисати у складу са Уставом и са законима такозване државе Косово", саопштено је из СРС.

Шаровић је нагласио да СРС захтијева од представника власти да јавности што прије предоче детаље из три остала потписана споразума са Приштином, али и да прекину преговоре са ЕУ јер се "слепим испуњавањем свих услова који долазе из Уније већ 15 година уништавају државу и народ".