latinica  ћирилица
27/08/2015 |  13:38 | Аутор: Б92

Дерик Роуз оптужен за силовање

Кошаркаш НБА лигаша Чикаго Булса Дерик Роуз оптужен је за силовање своје бивше дјевојке, преноси Б92 писање америчких медија.

Дјевојка која је поднијела тужбу против Роуза није именована, али она наводи да ју је Роуз, заједно са двојицом другова, дрогирао и силовао у августу 2013. године.

Поред Роуза, за силовање су оптужени његов менаџер Рендал Хемптон и пријатељ Рајан Ален, а дејвојка, коју у пријави ословљавају Џејн Доу (непознато лице), тврди да се забављала са кошаркашем Булса од 2011. до 2013. године.

У оптужници стоји да је Роуз позвао дјевојку у своју кућу на Беверли Хилсу, гдје су јој Роуз и његови другови сипали дрогу у пиће с намјером да је силују. Она је успјела да побјегне из куће, али је Роуз са Хемптоном и Аленом провалио у њен стан, гдје су је сва тројица силовали док је она била везана.

Дјевојка тврди да је чекала двије године да би поднеијла тужбу јер се осјећала осрамоћено због свега што се десило те вечери. Роуз и Булси нису били доступни за коментар оптужби за силовање.

Роуз је 2011. године био проглашен за најкориснијег играча НБА лиге, али је од тада имао велике проблеме са повредама. пропустио је цијелу сезону 2012/13, у наредној је одиграо само десет утакмица. Прошле сезоне је забиљежио 51 наступ и имао је просјек од 17,7 поена по утакмици.