latinica  ћирилица
27/08/2015 |  12:07 | Аутор: ТАНЈУГ

СПЦ: Пружајте помоћ новим бескућницима са Истока

Српска православна црква саосјећа са страдалницима из Сирије, Ирака и други држава и позива државне власти и грађане да наставе да им пружају свесрдну помоћ, саопштила је СПЦ.
Илегални мигранти на мађарској граници - Фото: ТАНЈУГ
Илегални мигранти на мађарској границиФото: ТАНЈУГ

У саопштењу се наводи и да СПЦ саосјећа "са овим новим бескућницима са Истока", и позива "народ да им отвори своје срце и душу".

Како се подсјећа, Свети Архијерејски Синод је, на јучерашњој седници примио с одобравањем извјештај Добротворне фондације СПЦ "Човјекољубље" о њеном помагању мигрантима у Србији од првих дана кад су се појавили.

У сарадњи са Комесаријатом за избјегла и расељена лица и са својим иностраним партнерима, "Човјекољубље" дијели помоћ у храни, хигијенским средствима, пакетима за бебе, контејнерима са туш-кабинама, са тоалетима...

"Као што је чинило "Човјекољубље" и СПЦ прошлих деценија са стотинама хиљада домаћих избјеглица и расељених лица, са истом љубављу и жртвом то чини СПЦ и са свим страдалницима из Сирије и Ирака, као и неких других држава са Блиског истока, Азије и Подсахарске Африке", наводи се у саопштењу.

За указивање и прикупљање помоћи прогнаницима, на путу од Прешева и Зајечара до сјеверних граница Србије обраћати се свештеницима тих места, као и "Човјекољубљу (+38111) 36 72 971, 30 65 445, или на епошта: beograd@covekoljublje.org