latinica  ћирилица
27/08/2015 |  11:18 | Аутор: РТРС

Чубриловић: Не може се вршити ревизија пројекта моста на Сави код Градишке (ВИДЕО)

Мост на Сави један је од пројеката о којима би данас требало да буде ријечи на самиту у Бечу. Српска је незадовољна начином на који је овај пројекат кандидован јер, како кажу у министарству саобраћаја, Хрватска је измијенила пројекат, а те измјене могле би да значе више трошкова за Републику Српску.
Недељко Чубриловић - Фото: РТРС
Недељко ЧубриловићФото: РТРС

Предсједник Парламента Недељко Чубриловић, који је као министар саобраћаја био укључен у све припремне фазе пројекта изградње моста у Градишци, поновио је да је Српска свој дио посла одавно завршила, а да се и даље чека да Хрватска добије средства.

"У овој фази реализације тај пројекат, ма ко то желио, није могуће ревидирати", изјавио је Чубриловић за Радио Републике Српске. 

"Ревизија је завршена одавно. Ако се отвори тај процес, то је само куповина времена и ништа друго. А тендер за извођење радова може сутра бити расписан. Ми смо у 5-6. мјесецу имали таква сазнања да је Хрватска спремна да то уради до краја године. Почетак радова могао би онда да буде почетком сљедеће године", истакао је Чубриловић.

Чубриловић је потврдио да су према информацијама добијених из Загреба, Хрвати спремни да граде мост и да сада предстоји расписивање тендера за извођача радова, што би значило, ако све буде ишло према плану, да би се мост могао почети градити од наредне године. Наводи из Савјета министара БиХ да су захваљујући њиховом ангажовању убрзали овај посао нису тачни, јер како је рекао Чубриловић све је раније дефинисано.

Разговор са предсједником Народне скупштине Републике Српске можете слушати у емисији "Мозаик", која је на програму нашег Радија од 17.00 часова.