latinica  ћирилица
27/08/2015 |  11:05 | Аутор: СРНА

Гашић: Најважније - регистровати све који уђу у земљу

Министар одбране Србије Братислав Гашић рекао је данас да је најважније да сви мигранти који уђу на територију Србије буду регистровани.
Мигранти у Србији (фото: Танјуг - Тања Валич) -
Мигранти у Србији (фото: Танјуг - Тања Валич)

"Најбитније је да се сваки мигрант који улази у Србију прво региструје, да се узму отисци прстију, да добије папире, а њихово право је да у року од 48 часова напусте Србију или затраже азил", навео је Гашић.

Он је навео да није утврђено да је било ко од миграната унио у Србију нешто што би сутрадан могло да буде дио неке терористичке акције.

Гашић је истакао да се Србија према мигрантима понаша у складу са Женевском конвенцијом, што је условило да на територији земље до сада није било никаквих инцидената, преносе београдски медији.

Он је додао да је нови Прихватни центар у Миратовачком пољу најудаљенија тачка гдје држава Србија жели да, прегледом свих пртљага, установи да ли мигранти нешто нелегално уносе у Србију.

Говорећи о учешћу гардиста Војске Србије на Војној паради у Пекингу идуће седмице, Гашић је навео да је то парада поводом обележавања 70 година од побједе над фашизмом и да нема разлога да буде критика са било које стране.

Гашић је рекао да се тиме показује и повјерење које се има у српску војску, те нагласио да је Војска Србије један од значајних носилаца дипломатских активности Србије, док је Кина један од стратешка четири стуба спољне политике Србије.