latinica  ћирилица
27/08/2015 |  10:49 | Аутор: Б92

Балотели: Био сам дијете, нисам више "трула јабука"

Марио Балотели рекао је да је обећао себи да ће се смирити и да повратак у Милан значи нови почетак за њега.

Проблематични Италијан се вратио на "Сан Сиро" након лоше сезоне у Ливерпулу, а у центру пажње биће наравно његово понашање.

"Обећао сам себи да се држим себе, моје породице, Милана, Синише Михајловића, менаџера Мина Рајоле и свих који ме воле. Знам да више не смијем гријешити, морам све опет увјерити. Крећем испочетка", рекао је Балотели.

Балотели има 25 година, али већина оних који су од њега очекивали да постане један од најбољих нападача на свијету су већ изгубили наду у то.

"Сам сам се ставио у такву позицију, више ништа не смијем да захтијевам. Прихватам сва правила, имаћу простор ако га заслужим. Нисам заборавио да играм фудбал, враћам се пун енергије и жеље за радом. Мој сопствени меч још није готов. Више нисам дијете, већ сам бацио превише шанси", рекао је Балотели.

Он се посебно захвалио Синиши Михајловићу који му је омогућио повратак у Милан.

"Његов сам дужник. Познаје ме откад сам био дијете, никад није био проблем квалитет, него карактер. Људи чују доста о мени и на основу тога ме гледају. Он је слушао шта му причам без тог утицаја, због тога сам му захвалан. Прихватићу сваку одлуку тренера, он је лидер – снажан, поштен, искрен, одан, не блефира. Нећу правити проблеме. Ризиковао је тиме што ме вратио", рекао је Марио.

Ипак, посебно га је изненадио пристанак предсједника клуба да се врати на "Сан Сиро".

"Највеће изненађење је пристанак Берлусконија, нисам то очекивао. Када ме назвао 'трулом јабуком' то је било послије свађе. Нисам више трула јабука. Био сам дијете, сада сам човјек. Оправдаћу њихово повјерење", рекао је Балотели.

Спекулисало се да би Балотели могао веома тешко да пронађе нови тим због лоше форме и статуса проблематичног играча.

"Знао сам да ћу наћи нови тим јер нисам завршио посао. Захвалан сам Милану на повјерењу, нисам очекивао да ће ме прихватити назад. Ово је друга шанса коју многи не добијају", закључио је Балотели.

Балотели је каријеру почео у Лумацанеу (2 утакмице, 0 голова), а потом је играо за Интер (86, 28), Манчестер Сити (80, 30), Милан (54, 30) и Ливерпул (28, 4), прије повратка на "Сан Сиро".

На 33 наступа за Италију постигао је 13 голова, али није позиван међу "Азуре" од Свјетског првенства у Бразилу.