latinica  ћирилица
27/08/2015 |  10:38 | Аутор: СРНА

Неколико посланика СДС-а напушта клуб у парламенту Српске?

Неколико чланова Клуба посланика СДС-СРС у Народној скупштини Републике Српске припрема се да у току јесени напусти овај клуб, сазнаје Срна уочи наставка редовне сједнице парламента која је заказана за 7. септембар.
Народна скупштина Републике Српске - Фото: РТРС
Народна скупштина Републике СрпскеФото: РТРС

"Сасвим је извјесно да ће Клуб посланика СДС-СРС напустити неколико чланова СДС-а који су већ дуже времена незадовољни односима унутар саме странке који су постали неподношљиви. Већина је изреволтирана понашањем мале групе људи који покушавају да приватизују процесе одлучивања у странци.

Многи су разочарани односом према кључним националним питањима на нивоу БиХ те сумњају у професионалне капацитете кадрова који тренутно врше функције у Савјету министара", сазнаје Срна из извора блиских врху СДС-а.

Извор Срне истиче да је значајне потресе изазвало и превирање у бањалучком Градском одбору СДС-а.

"Дугогодишњи чланови бањалучког СДС-а с правом се питају да ли је могуће да нико од њих својим радом није заслужио да води Градски одбор и зар Огњен Тадић треба да им за предсједника бањалучког Градског одбора доводи човјека из Напредне странке чија је професионална биографија више него упитна", каже извор Срне.

Већ раније су три посланика СДС-а напустила овај посланички клуб и 1. јула формирали нови посланички клуб под називом Слободни демократски српски клуб, који чине бивши посланици СДС-а Ненад Стевандић, Славко Дуњић и Дарко Бањац.