latinica  ћирилица
27/08/2015 |  09:55 | Аутор: СРНА

Украјина: Порошенка потпуно подржава три одсто становништва

Велика већина Украјинаца, чак 72 одсто, сматра да Украјина иде у лошем смјеру, док само 15 одсто има супротно мишљење, резулатити су анкете коју је обавила социолошка служба "Ратинг".
Петро Порошенко    (Фото: www.dailystormer.com) -
Петро Порошенко (Фото: www.dailystormer.com)

Социолози подсјећају да је у септембру 2014. године 29 одсто становника вјеровало да Украјина иде добрим путем док је 51 одсто било супротног мишљења.

Три главна проблема у Украјини су, према мишљењу њених становника, сукоби у Донбасу, корупција и незапосленост.

Чак 64 одсто испитаника оцјењује да је главни проблем у земљи сукоб у Донбасу, а грађани потом указују на корупцију органа власти.

Пад курса украјинске гривње је велики проблем за 22 одсто испитаника, некомпетентност владе је проблем за 20 одсто, а само 11 одсто Украјинца истиче као проблем односе са Русијом.

Потезе украјинског предсједника Петра Порошенка потпуно подржава само три одсто становништва, док је премијер Арсениј Јацењук потукао рекорде са нула одсто потпуног повјерења.

Анкета је обављена у свим украјинским регионима (изузев Доњецка и Луганска) у периоду од 10. до 30. јула ове године. Учествовало је 1.200 украјинских држављана старијих од 18 година. Статистичка грешка не прелази 2,8 одсто.