latinica  ћирилица
27/08/2015 |  09:13 | Аутор: ТАНЈУГ

Гашић: Нема опасности од тероризма због миграната

Министар одбране Братислав Гашић изјавио је да је Србија добила похвале из ЕУ да се према мигрантима стара на коректан начин, да зато нема инцидената на територији Србије и да за сада није установљено да је било ко од миграната уносио нешто што би сутрадан могло да буде дио неке терористичке акције.

Гашић је на РТС-у рекао да је војска дио тима, који је формирала Влада Србије, који предводи министар Александар Вулин и да за сада сви органи Србије раде као добро уигран тим.

Министар одбране је указао на похвале у протеклих мјесец дана из ЕУ да се Србија према њима стара на коректан начин, како то налаже Женевска конвенција.

"У овом тренутку, за разлику од наших комшија, баш због таквог односа који имамо према мигрантима, немамо инциденте на територији Србије", истакао је Гашић.

Најбитније је да се сваки мигрант, који улази у Србију прво региструје, да се узму отисци прстију, да добије папире, а њихово право је да у року од 48 сати напусте Србију или затраже азил, објаснио је Гашић.

"Нови прихватни центар у Миратовачком пољу је најудаљенија тачка, гдје желимо да, уз прегледе свих њихових пртљага, установимо да ли нешто нелегално уносе у Србију", истакао је Гашић.

"За сада нисмо установили да је било ко од њих уносио нешто што би сутрадан могло да буде дио неке терористичке акције", додао је Гашић.