latinica  ћирилица
27/08/2015 |  08:58 | Аутор: СРНА

Влада данас о измјенама и допунама Закона о професионалној рехабилитацији

Влада Републике Српске требало би да разматра Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о професионалној рехабилитацији, оспособљавању и запошљавању инвалида.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

Дневним редом је предвиђено и разматрање информација о стању у области прерађивачке индустрије за 2014. годину и о раду Јавне установе Геронтолошки центар "Слатекс" Слатина.

Пред министрима ће се наћи и извјештај о утрошку средстава буџетске резерве за период 1. јануар - 30. јун ове године, најављено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Влада би требало да разматра и приједлоге одлуке о покретању поступка додјеле концесије за кориштење земљишта ради реализације пројекта "Острво на ријеци Врбас - Туристичко-угоститељски комплекс Стара Ада", те о утврђивању оправданости оснивања Међународног универзитета "Примус" Градишка и давање сагласности на елаборат.

Дневним редом је предвиђено и разматрање приједлога одлуке о давању сагласности на Правилник о допуни Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста у Служби за заједничке послове Владе Републике Српске.

Министри би требало да разматрају и приједлоге рјешења о одобрењу реалокације средстава између институција правосуђа за период 1. јануар - 31. јул ове године у укупном износу од 49.000 КМ, као и о одобрењу проширења оперативног буџета у оквиру законског буџета Српске, за период 1. јануар - 30. септембар, у оквиру Министарства рада и борачко-инвалидске заштите у укупном износу од 30.966.510 КМ.