latinica  ћирилица
26/08/2015 |  21:23 | Аутор: СРНА

Сусрети младих из Српске и окружења у Требињу

Министарка породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић вечерас је у Требињу отворила 19. Сусрете младих, четвородневну манифестацију која је окупила више од 200 учесника и организатора, као и гостију из ФБиХ, Србије и Црне Горе.
Требиње - Сусрет младих - Фото: СРНА
Требиње - Сусрет младихФото: СРНА

- Веома нам је значајно да се млади из цијеле Републике Српске окупе на једном мјесту, да се друже, размјењују искуства и да превазилазе предрасуде, уколико постоје према другима, док ће у радном дијелу сусрета настојати да стекну одређене вјештине и знања које ће им помоћи у будућности, истакла је Давидовићева, и додала, да је ово најзначајнија манифестација у омладинском сектору коју је као и раније Министарство подржало са 20.000 КМ.

Посебно је значајно што ће млади разговарати о кампањи "Борба против говора мржње на интернету", пројекту на коме Министарство ради од прошле године, навела је она, напомињући да млади личним примјером могу највише да утичу да се такав говор не примјењује.

Предсједник Омладинског савјета Републике Српске Милош Благојевић рекао је да су Сусрети младих традиционална републичка омладинска манифестација која се одржава уз подршку ресорног министарства, са циљем да се млади окупе на једном мјесту, те размијене знања и искуства, али и покушају договорити неке заједничке активности.

Према његовим ријечима, један од важних циљева окупљања је и промоција омладинског рада и активизма.

- Омладински савјет и друге организације настоје да младе људе оснаже и да путем четвородневног програма добију одређене вјештине и знања које могу да искористе на тржишту рада - рекао је Благојевић и додао да су програмом обухваћени млади од 15 до 30 година.

Он је истакао да је програм комбинација забавног, музичког, спортског, едукативног и туристичког садржаја.

Истичући да су досадашњи сусрети били од велике користи, Благојевић је подсјетио да су реализовали иницијативу за оснивање Омладинског савјета Требиње, организовање семинара о писању пилот-пројекта и начину аплицирање за средства, те да је прихваћена иницијатива да се оснује омладинска организација у оним општинама у којима до сада није формирана.

Трошкови исхране, смјештаја и превоза су обезбијеђени, а сви учесници биће смјештени у Дому ученика Требиње.