latinica  ћирилица
26/08/2015 |  19:24 | Аутор: РТРС

Рудар Приједор побједник Купа Српске (ВИДЕО)

Фудбалери приједорског Рудара данас су у реванш утакмици финала савладали Крупу на њеном терену резултатом 2:0 и потврдили побједу у Приједору од прије седам дана (2:1).
Рудар Приједор - Крупа - Фото: nezavisne novine
Рудар Приједор - КрупаФото: nezavisne novine

Стријелци су били Небојша Пејић у 35. и Небојша Мркић у 64. минуту.

Приједорчани су овим тријумфом освојили дуплу круну на нивоу Српске. Претходно су их на посљедњем кораку заустављали бањалучки Борац (1995. године), Славија (2006) и Радник из Бијељине (2014). Крупи је, са друге стране, ово било прво учешће у финалу.

Борис Гавран, шеф стручног штаба Рудар Приједора, честитао је својим играчима на побједи, али и играчима Крупе на фер игри.

- Имали смо велику жељу да освојимо пехар и стигнемо до дупле круне и сви смо пресрећни што смо успјели у томе - истакао је Гавран.

Био је ово 22. финале Купа РС, а највише трофеја (пет) има бањалучки Борац. Козара и Радник су славили три пута, Славија, Леотар, Рудар из Угљевика и Јединство из Брчког по два, а Слога из Трна, Модрича и Рудар Приједор по једном.

Додик честитао ФК Приједор освајање Купа

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је честитку ФК Рудар, поводом освајања Купа Републике Српске.

"Поводом освајања Купа Републике Српске упућујем играчима, стручном штабу и управи Клуба најискреније честитке", навео је Додик.

Он је нагласио да су сјајна игра, тимски рад, преданост и велика пожртвованост играча заслужено крунисани овим великим успјехом.

"Желим вам много успјеха у даљим такмичењима и још једном честитам освајање престижне титуле, Купа Републике Српске", наведено је у честитки предсједника Српске.