latinica  ћирилица
26/08/2015 |  15:42 | Аутор: РТРС

Пале- Нови простор за музичку школу (ВИДЕО)

Након 18 година, подручно одјељење Основне музичке школе у Палама неће више бити подстанар.

Протеклих година настава је извођена у просторијама Средњошколског центра, а данас је ова установа добила своје просторије у којима ће 97 ученика моћи да похађа наставу у много бољим условима.

Бројне генерације стицала су знања у овој школи, а већина њих су сада и професори у овој установи. За ученике је ово прилика да се с пуном пажњом посвете свом раду и напредовању, јер сад имају све услове за то.

- Имамо идалан простор да напредујемо и остваримо још боље резултате, иако смо и у протеклом периоду забиљежили запажене успјехе. У овом простору и у оваквим условима у наредном периоду, сигурно ћемо дати значајан допринос на развоју музичког образовања - каже Владимир Јакић, профеоср хармонике.



У опремање нових просторија уложено је око 50.000 КМ, а ово је била и права прилика да се обезбиједи опстанак основног музичког образовања које настоји да се осамостали и из подручног одјељења постане школа за основно музичко образовање.

Према ријечима Мира Митровића, директора Основне музичке школе Источно Сарајево, овим новим просторијама које су дате на кориштење музичкој школи, она сада може да има и до 150 ученика.

С овим мишљењем сагласан је и Мидраг Ковачевић, начелник општине Пале, изразивши наду да ће ресорно министарство препознати ове активности како би Пале добиле музичку школу, умјесто досадашњег подручног одјељења.

Подрућно одјељење музичке школе у Палама има четири одсјека - хармоника, виолина, клавир и гитара, а у наредом периоду очекује се отварање и нова два одсјека за флауту и соло пјевање.