latinica  ћирилица
26/08/2015 |  15:23 | Аутор: СРНА

Преминуо нападач на новинарку и сниматеља (ВИДЕО)

Осумњичени за убиство новинарке и сниматеља америчке телевизијске мреже WДБЈ7, Вестер Фланаган, преминуо је данас у болници у Вирџинији, објавио је "Вашингтон пост", цитирајући полицијске изворе.

Фланаган (41) је пуцао у себе и задобио тешке повреде, након полицијске потере покренуте пошто је он током интервјуа уживо пуцао на новинарку, сниматеља и локалну званичницу коју су они интервјуисали, пренио је Ројтерс.

Полиција у Вирџинији саопштила је раније да је током потјере осумњичени Фланаган доживио саобраћајну несрећу пошто је аутомобилом склизнуо са пута и да је пронађен са прострелном раном.

Трагедија се догодила рано јутрос по локалном времену, у тржном центру у мјесту Бедфорд у Вирџинији гдје су се зачули пуцњи из ватреног оружја, послије чега су новинари и њихови саговорници покушали да пронађу заклон од пуцњаве.

Станица WДБЈ7 извијестила је да је убијена новинарка Алисон Паркер (24) и камерман Адам Ворд (27), а да је интервјуисана извршна директорка привредне коморе области "Смит Маунтин Лејк" Вики Гарднер упуцана у леђа и хоспитализована.

На снимку интервјуа чује се да је најмање осам метака испаљено, преноси АФП и додаје да је камера, након што је пала на земљу, снимила и убицу, који носи пиштољ.

Гувернер Вирџиније Тери МекОлиф рекао је за радио WТОП у Вашингтону да није ријеч о терористичком нападу, већ кривичном дјелу.

Фланаган који је такође радио на станици WДБЈ као репортер годину дана користећи псеудоним Брис Вилијамс, претходно је отпуштен, мада разлог није познат.

У току дана Фланаган је на Твитер налогу под својим псеудонимом објавио два снимка на којима се види како настрадалима прилази са леђа и упире пиштољ у њих.

На једном се види пуцњава. "Снимио сам пуцњаву", написао је он у свом твиту. Овај налог је убрзо укинут, али је имао доста прегледа на друштвеним мрежама.