latinica  ћирилица
26/08/2015 |  15:17 | Аутор: Б92

Ђорђевић: Списак за Евробаскет наредне седмице

Селектор репрезентације Србије Александар Ђорђевић изјавио је за "Новости" да ће коначан списак путника за Евробаскет саопшитити након посљедње припремне утакмице.
Александар Ђорђевић (Фото: Драган Станковић) - Фото: ТАНЈУГ
Александар Ђорђевић (Фото: Драган Станковић)Фото: ТАНЈУГ

"Изузетно ми је драго што се Гаги Милосављевић у потпуности вратио, није да нисам бринуо. Са Богданом Богдановићем ће све бити у реду, мислим да ће играти већ у четвртак увече у Стожицама. Његова леђа нису била разлог за главобољу, а прескакање оба меча са Израелом била су предострожности ради", каже Ђорђевић.

"Када одиграмо посљедњу пријатељску утакмицу са Словенијом у Бањалуци, током предстојећег викенда, саопштићу коначну листу путника. Нема стварно потребе за журбом, значи, настављамо да радимо као да ће свих 14 у Берлин. Најважније је да сви буду здрави, да се добро тренира, има позитиван однос према раду и не спушта гард, што је екипу красило од почетка припрема за ЕП", додао је Ђорђевић у изјави за "Новости", преноси Б92.

"Орлови" су одиграли два меча са Израелом у Тел Авиву и у оба су српски кошаркаши славили.

"Било је занимљиво одиграти са Израелом, који је једна атипчна селекција, са ниском поставом, доста брзом, док смо се ми супроставили са једном вишом комбинацијом. Израела се сјећам још из мојих играчко-репрезентативних дана, када су знали да прописно озноје на европским такмичењима, без обзира докле догурали. И садашња постава је незгодна, на овај или онај начин".

Србији су преостала још два меча са Словенијом – 27. августа у Љубљани и два дана касније у Бањалуци. Словенија је без свог најбољег играча Горана Драгића.

"Па то је виша сила, колега Здовц је без сумње више нерасположен због те чињенице. Ипак, биће то добре контроле за финиш припрема. Словенија је у доброј форми, брзи и агресивни, све оно што је нама потребно да видимо како можемо са тим да се носимо", закључио је Ђорђевић за Спорт.