latinica  ћирилица
26/08/2015 |  14:21 | Аутор: РТРС

ФС БиХ подржава Платинија у изборима за предсједника ФИФА

Фудбалски савез Босне и Херцеговине одржао је у уторак редовну 36. сједницу Извршног одбора, којој је присуствовало 14 чланова ИО, као и сви чланови Одбора за посредовање и савјетовање (Иван Осим, Душко Бајевић, Фарук Хаџибегић и Сеад Кајтаз).

На сједници је закључено да је првих пет кола такмичења у Премијер лиги протекло у складу са прописима и стандардима Савеза, али на појединим утакмицама је и било пропуста, али су анализе потврдиле да ти пропусти нису били тенденциозни већ су резултат грешака појединца, преноси "Goal".

Савез неће толерисати неутемељене оптужбе упућене од стране појединих клубова, којим се препоручује да се посвете свом раду, али ће на те оптужбе одговарати одлукама заснованом на прописима и правилницима ФС БиХ. Порука је то Жељезничару, који је дигао хајку након судијске грешке.

На сједници су Драженко Богдан и Алмир Хуртић именовани тренерима У-21 селекције, те Есад Ибрахимовић за тренера голмана А женске репрезентације, а присутни су подржали и кандидатуру Мишела Платинија за предсједника Свјетске фудбалске асоцијације (ФИФА).