latinica  ћирилица
26/08/2015 |  12:40 | Аутор: СРНА

Решић: За статус удружења од јавног интереса пријављено око 60 организација

Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић рекла је да се на јавни позив за добијање статуса удружења од јавног интереса пријавило око 60 различитих организација.
Лејла Решић, Министар управе и локалне самоуправе у Влади РС - Фото: СРНА
Лејла Решић, Министар управе и локалне самоуправе у Влади РСФото: СРНА

С обзиром на посао који слиједи у вези са прегледом документације удружења, прибављања мишљења ресорних министарстава за свако удружење појединачно и интервјуа са пријављенима, Решићева је навела да се може очекивати да до краја године буде одлучено која су то удружења и добила статус од јавног интереса.

"Са новим буџетом нови корисници и улазе у расподјелу новца за ове намјене тако да можемо рећи да је цијели посао обављен на вријеме", истакла је она.

Решићева је подсјетила да се у овој години за удружења од јавног интереса издваја милион КМ која се додјељују на основу уредбе и критеријума које уређује Влада Републике Српске, а да статус удружења од јавног интереса има 21 удружење.

"С обзиром на број пријављених, очекујемо да се листа прошири. Колики ће то бити број, то је нешто што ће утврдити комисија и Влада Републике Српске", истакла је Решићева.

Она је додала да би у наредних петнаест дана требало да буду познати и резултати конкурса за додјелу средстава гранта за суфинансирање пројеката и програма удружења, те фондација, добротворних и хуманитарних друштава и других организација који је расписало Министарство управе и локалне самоуправе Републике Српске.