latinica  ћирилица
26/08/2015 |  11:52 | Аутор: СРНА

Од данас у употреби апликација "БЛ бус"

Становници Бањалуке од данас могу да користе бесплатну апликацију "БЛ бус", која пружа информације о редовима вожње градских и приградских линија у јавном превозу, трасама и распореду стајалишта на уличној мрежи, као и о прегледу полазака у реалном времену.
Градски превоз - Фото: РТРС
Градски превозФото: РТРС

Апликација омогућава и претраживање по линији или стајалишту, преглед линија и полазака по стајалиштима, креирање путовања, достављање обавјештења путницима, те директно достављање примједби и сугестија путника.

"БЛ бус" апликација доступна је на интернет страни bl-bus.com за андроид и ИОС платформе.

Градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић рекао је да ће се модернизацији јавног превоза морати посвећивати све више пажње и да је ово један од првих корака у стварању боље комуникације са грађанима.

Шеф Одсјека за саобраћај Славко Давидовић рекао је да је у апликацију унесено око 8.000 полазака и да су у њој доступне имејл-адресе, као и бројеви телефона свих превозника на подручју града.

Он је додао да покретање апликације представља прву фазу, док је у другој фази предвиђена и њена верзија на енглеском језику за потребе страних туриста који долазе у Бањалуку.

- За почетак сљедеће године планирано је постављање "ку-ар" кодова на одређеним стајалиштима, чијим би скенирањем корисник аутоматски одлазио на ову апликацију - рекао је Давидовић.

Он је за почетак септембра најавио и штампање око 20.000 класичних брошура са редом вожње које ће бити бесплатно дистрибуисане грађанима.