latinica  ћирилица
26/08/2015 |  11:49 | Аутор: Агенције

Кинески инвеститори отели шефа берзе: Крив је за губитак новца

Љути кинески инвеститори упали су у луксузни хотел у Шангају и отели шефа берзе метала и напали га те тражили да им врати уложени новац.

Стотине људи су ушле у недјељу у хотел и напали оснивача компаније “Fanya Metals Shan Jiulianga“ у тренутку када се хтио одјавити из хотела. Претпоставља се да је око 220.000 људи оштећено за око 6 милијарди долара, пише Quartz.

Сматра се и да је компанија “Fanya“ допринијела задњим "потресима" на берзи у Кини гдје су у само неколико дана пале дионице што је изазвало кризу и у другим земљама свијета.

Фотографије које су објављене на друштвеној мрежи Weibo показују како неколико мушкараца и жена повлачи Ђиулиангу за одјећу и раздире је те како га бацају на под.

Наводно су неки инвеститори у Шангај стигли из удаљенијих мјеста само да би се осветили Ђиулиангу.

Убацили су га у возило које је чекало вани и одвезли до најближе полицијске станице.

Тврде како не могу вратити новац који су уложили у један од производа компаније. Иако су им обећали да новац буду могли повући било када, у априлу је компанија "замрзнула" фондове. Инвеститори очекују од полиције да истражи гдје је нестао њихов новац.

Ђиулианг је на крају пуштен без икакве пријаве, а полиција је обећала да ће провести истрагу. Он је рекао да је жртва "акта насиља и да тако нешто сигурно неће помоћи у рјешавању кризе".