latinica  ћирилица
26/08/2015 |  11:25 | Аутор: РТРС

Трамп истјерао новинара са прес-конференције

Амерички милијардер Доналд Трамп, који претендује на кандидатуру за предсједника САД испред Републиканске партије, постао је фигура новог скандала. Он је јуче избацио са прес-конференције новинара телевизије на шпанском језику „Унивижн“ Хорхеа Рамоса.

Рамос је све вријеме покушавао да постави питање Трампу о раније објављеним плановима милијардера за укидање давања држављанства дјеци миграната која су се родила у Америци. Бизнисмен му је рекао да сједне на своје мјесто и сачека да му дозволе да постави питање, преноси Спутњик.

„Нису вам дали ријеч. Вратите се у ’Унивижн‘“, рекао је Трамп. Касније је затражио да чувари новинара који је наставио да узвикује питања изведу из сале.

„Он је просто устао и почео да виче. Можда је сам крив. Очигледно је јако емоционалан“, прокоментарисао је милијардер овај инцидент.

При крају прес-конференције, Трамп је ипак дозволио Рамосу да се врати и постави питање. Одговарајући на њега, бизнисмен је поново нагласио да се придржава чврсте позиције о нелегалним имигрантима и залаже се да сви они који се незаконито налазе у САД напусте земљу. Притом, он је подсјетио новинара да се и раније жалио на телевизију „Унивижн“.