latinica  ћирилица
26/08/2015 |  09:12 | Аутор: ТАНЈУГ

САД: Тинејџер држао на нишану 29 ученика и наставника

Четрнаестогодишњи ђак држао је на нишану 29 ученика и наставника у средњој школи у граду Филипи у Западној Вирџинији, прије него што се предао и таоце ослободио, саопштиле су данас локалне власти.

У инциденту није било повријеђених, пошто је ђак у гимназији "Филип Барбур" у Филипу у сјеверно-централном дијелу америчке државе Западна Виџинија држао заточене 30 људи неколико сати, деветог дана од почетка нове школске године, навео је из државне полиције Мајкл Бајлус.

Он је навео да је инцидент почело јуче, нешто после 13 сати по локалном времену, и полиција је ставила ситуацију под контролом око 15:30 часова у граду од око 3.000 становника на 185 километара јужно од Питсбургу у сусједној држави Пенсилванија, пренијела је агенција АП.

Начелник градске полиције Џеф Волтерс преговарао је о ослобађању ученика из учионице и, на крају, придобио малог отмичара од 14 година да се преда, неколико сати, пошто је драма почела.

"Волтерс је урадио невјероватан посао преговарајући са овим веома проблематичним младим човјеком", рекао је званичник локалне полиције.

Окружни тужилац Лекта Полинг рекла је да планира да подигне оптужбу против осумњиченог који је одведен у болницу на посматрање. Пошто случај укључује малољетника, судски процес ће бити затворен за јавност.

Из државне полиције су навели да ће данас бити повећано присуство полиције у тој школи када настава буде настављена.