latinica  ћирилица
26/08/2015 |  08:08 | Аутор: СРНА

У Требињу почињу 19. сусрети младих

У Требињу ће, у организацији Омладинског савјета Републике Српске почети 19. Сусрети младих, који ће окупити више од 200 учесника, организатора и гостију из Црне Горе, Србије и Федерације БиХ.
19.Сусрети младих Републике Српске (Фото: omladinskisavjet.org) -
19.Сусрети младих Републике Српске (Фото: omladinskisavjet.org)

Предсједник Омладинског савјета Републике Српске Милош Благојевић рекао је да су Сусрети младих традиционална републичка омладинска манифестација, која се одржава уз подршку Министарства породице, омладине и спорта Српске.

"Циљ ове манифестације је да се млади људи окупе на једном мјесту, те размјене своја знања и искуства, али и покушају договорити неке заједничке активности, које би биле реализоване у наредном периоду", рекао је Благојевић.

Он је истакао да је један од важних циљева и промоција омладинског рада и омладинског активизма.

"Манифестација је замишљена тако да млади кроз богат забавни, спортски, културни, туристички, музички, а прије свега едукативни прорам, имају рилику да се друже, упознају, уживају, али и да науче, те са својим новим другарима које ће упознати направе неке нове идеје, пројекте и иницијативе", навео је Благојевић.

Он је подсјетио да је управо на Сусретима младих 2002. године основан Омладински савјет Српске, након чега су улиједиле бројне иницијативе и активности ове организације.

Благојевић је навео да би Сусрете младих у Требињу требало да отвори министар породице, омладине и спорта Српске Јасмина Давидовић, док ће након свечаног отварања наступити домаћи бенд из Требиња "Кругови у житу".

Када је ријеч о програму манифестације, која ће бити завршена 30. августа, Благојевић је рекао да је осмишљен тако да млади увијек имају активност у којој могу да учествују.

"Осим у спортским турнирима, млади ће моћи да учествују у забавним активностма, едукацијама, хуманитарним активностима, али и у туристичком програму, у којем ће имати прилику да посјете туристичке дестинације Требиња", рекао је Благојевић.

Он је додао да ће учесницима бити на располагању и бројне радионице - из области глуме, медија и односа са јавношћу, фотографије, тимског рада, комуникација, политичког маркетинга, те политичког система Републике Српске и других области, а које ће младим људима помоћи да добију одређена знања и искуства.

Трошкови исхране, смјештаја и превоза су обезбијеђени, а сви учесници биће смјештени у Дому ученика Требиње.