latinica  ћирилица
26/08/2015 |  07:10 | Аутор: Б92

Федерер: Новaк се током година адаптирао на мој тенис

Швајцарски тенисер Роџер Федерер истакао је да је Новак Ђоковић много напредовао током година и да се адаптирао на његов начин игре.
Роџер Федерер - Фото: AFP
Роџер ФедерерФото: AFP

Федерер је у недјељу зауставио Ђоковића у походу на титулу у Синсинатију, која му једина недостаје од свих турнира из Мастерс серије.

Двојица тенисера су до сада одиграли 41 међусобни дуел, а тренутно је 21-20 за Швајцарца у побједама и Новак ће прилику за реванш имати већ на УС опену, који почиње наредног понедјељка.

"Током година, Новак се адаптирао на мој тенис и много је напредовао. Његово кретање, форхенд и бекхенд су поприлично чврсти. Не прави много грешака на форхенду. Наше ривалство еволуира. Надам се да ће једног дана освојити Синсинатију, то заиста заслужује јер је био близу толико пута", рекао је Федерер.

Тријумфом над Ђоковићем у финалу турнира у Охају, Федерер је дошао до 87. титуле, за коју каже да му даје велико самопоуздање пред УС Опен. Швајцарац је до сада освојио 17 Гренд слем титула, али је без трофеја на највећим турнирима још од Вимблдона 2012. године.

"Веома сам самоувјерен. Осјећам да сам свјеж, чак и послије турнира јер сам играо веома кратке мечеве. Била је то савршена недјеља током које нисам изгубио ни сет. Ако сервирате добро, можете да урадите шта год желите без обзира на игру вашег противника. Због тога сам и испробавао много тога. Било је забавно мало више нападати, а не бранити се. Тако сам можда и збунио поједине противнике. Али, волим да излазим на мрежу и вјерујем да је исти случај и са публиком", нагласио је други тенисее свијета.