latinica  ћирилица
24/08/2015 |  18:12 | Аутор: РТРС

Педро: Мурињо ме убиједио да дођем у Челси

Доскорашњи фудбалер Барселоне Педро опростио се данас од каталонског клуба, само дан пошто је заблистао на дебију у Челсију.
Педро Родригез (ФОТО: sempreinter.com) -
Педро Родригез (ФОТО: sempreinter.com)

Шпански нападач је прешао у лондонски клуб за 30 милиона евра са жељом да добије више минута на терену, а у првом мечу у екипи Жозеа Муриња имао је гол и асистенцију у побједи над Вест Бромвичом од 3:2.

Он је рекао да није због новца напустио Барсу, већ због чињенице да не би могао да игра у стартној постави поред Месија, Нејмара и Суареса, пише Б92.

"Не ради се о новцу, желио дам да играм више. Са једне стране сам тужан јер сам отишао. Имао сам опцију да останем, то је и клуб желио. Са свима сам разговарао, али Челси ме је привукао. Било би најлакше да сам остао, ово је тешка одлука. Али, одлучио сам да ризикујем. Барселона је најбољи клуб на свијету, нема нигдје таквог места. Али, прешао сам у клуб који ми се свиђа и гдје ћу играти више. Прошла сезона је била једна од мојих најслабијих, конкуренција је била велика и нисам много играо. Ја сам амбициозан, али сам знао да ћу тешко добити више минута", рекао је Педро.

Он је открио да су га жељели и Сити и Јунајтед, али да је Челси био најконктретнији.

"Поласкан сам што су интересовање показали највећи енглески клубови Манчестер јунајтед, Манчестер сити и Челси, али ме је Челси убиједио. Разговарао сам са Жозеом Мурињом, тачно је да ме је позвао. Свидјело ми се то што ми је рекао. Убиједио ме", казао је 28-годишњи фдубалер.

Педро је прошао кроз омладински погон Барселоне, а за први тим дебитовао је 2008. године. За каталонски клуб је одиграо 204 утакмице и постигао 58 голова, док је за репрезентацију Шпаније уписао је 51 наступ и постигао је 16 погодака.