latinica  ћирилица
24/08/2015 |  15:18 | Аутор: Б92

Даниловић: Потрошио сам своје кредите; Вучић: Нико из СНС неће у Партизан

Предсједник Партизана Предраг Даниловић поднио је неопозиву оставку на мјесто првог човјека кошаркашког клуба.
Душко Вујошевић и Предраг Даниловић - Фото: Novosti.rs
Душко Вујошевић и Предраг ДаниловићФото: Novosti.rs

Редовна сједница Скупштине "црно-бијелих" почела је у 13 часова, трајала је око 75 минута, а одмах по њеном окончању почела је конференција за медије.

"Партизан је мој живот увијек био и увијек ће бити. За ових 15 година урадили смо много врхунских ствари договором и радом стручног стаба и играца, радне заједнице, мојим ангажовањем и људи који су били уз клуб. Протекле двије године клуб се нашао прије свега у финанисјским проблемима – постоје разни разлози за то, није само један човјек крив", рекао је Даниловић и додао:

"Правили смо потезе који нису популарни и нису паметни и сада смо дошли у садашњу ситуацију послије 15 година врхунских резултата. Направили смо од Партизана бренд, трудили смо се да играчи који дођу у Партизан буду још већи људи и још већи играчи. Више не могу Партизану да помогнем на начин на који сам то радио 15 година. Потрошио сам своје кредите за Партизан и није ми жао, сједити овдје због функције нема смисла".

Изабрана је радна комисија која ће водити клуб и која ће заказати Скупштину.

"Ја бих волио да на чело клуба дође човјек који ће да помогне клубу и који воли клуб. Преузимам одговорност и за добре и за лоше резултате, преузимам одговорност за то што нисам успио да објасним неке ствари људима из клуба. У ствари, не људима из клуба, него неке ситуације нисам успио да ставим под контролу. Мислим да је људски да се повучем и да дође неко ко ће моћи Партизану да помогне. Ја немам простор да помогнем Партизану".

Недуго затим, премијер Србије и предсједник СНС Александар Вучић, поручио је да нико из његове партије неће ући ни у управу КК Партизан, нити било коју другу управу.

Вучић је на конференцији за новинаре пожелио пуно успјеха клубовима на међународној сцени, али и да испуњавају своје обавезе према држави, која их је помогала огромним средствима у претходном периоду.

"Огромну помоћ добили су и КК Партизан, КК Црвена звезда, ФК Црвена звезда, нешто мање ФК Партизан. Веома поштено о томе говорим иако сам навијач Црвене звезде", рекао је Вучић.

Упитан да прокоментарише изјаву тренера КК Партизан Душка Вујошевића да му се фотеља "љуља" јер често критикује власт, Вучић је примијетио да је и у том случају, као и у неким ранијим, за све он крив.

"Видио сам и неки позоришни редитељ кога никад нисам упознао каже то, нису га ни питали зашто је пожелио крвопролиће на београдским улицама, што му никада нећу дозволити, као што никад нећу да дозволим блокаду аутопута. То вам је та прича о томе ко је за шта крив", рекао је Вучић.

Он је фудбалском клубу Партизан пожелио велики успјех у Лиги шампиона, наводећи да је тих 14 милиона, колико ће за то добити, велика ствар и за клуб и за државу, а фудбалском клубу Црвена звезда да нађу још бољу управу која ће их још успјешније водити, али без његовог мијешања.

"Исто то желим и КК Партизан, као и позоришним редитељима. Нека раде шта хоће, само нека мене не уплићу", рекао је Вучић.