latinica  ћирилица
24/08/2015 |  14:01 | Аутор: СРНА

Мишић: Права радника да буду искориштена у пуном капацитету

Предсједница Савеза синдиката Републике Српске Ранка Мишић изјавила је да Синдикат жели да права која имају радници у Републици Српској буду искориштена у пуном капацитету.
Ранка Мишић и Адам Шукало - Фото: СРНА
Ранка Мишић и Адам ШукалоФото: СРНА

Мишићева је након разговора са делегацијом Странке Напредна Српска о новом закону о раду рекла да овдје није проблем лоших закона, већ неспособности њихове контроле и примјене.

Она је додала да су представници странака на разгорима са представницима синдиката говорили једно, а њихови партијски шефови нешто сасвим друго.

Према њеним ријечима, измјене и допуне Закона о раду које су у августу прошле године донесене у Србији, представљају рјешења која су у Републици Српској усвојена још 2007. године.

Лидер Странке Напредна Српска Адам Шукало рекао је да ова партија дијели мишљење са Синдикатом у вези са законом о раду и даје им пуну подршку.

Он је подсјетио на чињеницу да су у Србији усвојене измјене и допуне Закона о раду, а не нови закон, што је, како је рекао, довело до уштеда које ће довести до враћања плата и пензија на ниво прије њиховог смањења.