latinica  ћирилица
24/08/2015 |  13:34 | Аутор: СРНА

Чубриловић: Социјални партнери морају наћи заједничко рјешење

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић сматра да разговор представника Савеза синдиката са представницима политичких партија није прави пут до новог закона о раду.
Недељко Чубриловић - Фото: СРНА
Недељко ЧубриловићФото: СРНА

"Социјални партнери морају наћи заједничко рјешење, морају преговарати макар се не сагласили ни о чему, али морају приближити ставове", рекао је Чубриловић, коментаришући састанке представника синдиката и политичких партија.

Он је додао да вјерује да Влада Српске, припремајући нови закон, има у виду чињеницу да треба приближити социјалне партнере и да ради на том пројекту.

"Очекујем да током ове јесени то буде завршено", поручио је Чубриловић и додао да је најгоре што сви коментаришу закон којег још нема ни у нацрту.

Према његовим ријечима, треба приступити разговорима који ће дати почетне поставке у вези са тим законом. "У суштини, не би требало битно да се разликује од закона у окружењу. Морамо се прилагодити тржишту економије и условима привреде и мислим да нема нико ништа против тога", истакао је Чубриловић.

ЧУБРИЛОВИЋ: КОЛЕГИЈУМ 2. СЕПТЕМБРА

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић најавио је да ће 2. септембра бити одржан колегијум Народне скупштине, да ће 7. септембра бити настављен рад пете сједнице, а да ће 15. септембра почети шеста сједница за коју се већ припремају материјали и дневни ред.

"Разматраће се све оно што је усвојено у нацрту у првој половини године, те још неколико закона", рекао је Чубриловић.

Говорећи о могућности да се премијер Србије Александар Вучић обрати посланицима Народне скупштине Српске, Чубриловић је рекао да ће му то бити и омогућено уколико то буде хтио.