latinica  ћирилица
24/08/2015 |  12:24 | Аутор: РТРС

Први дан уписа студената у Бијељини без велике гужве (ВИДЕО)

Првог дана другог уписног рока нема велике гужве на бијељинским факултетима Универзитета у Источном Сарајеву. На свим студијским програмима има слободних мјеста, а очекује се да ће осим бруцоша из Републике Српске знатан број студената на први циклус студија доћи из Србије.
Упис студената у Бијељини - Фото: РТРС
Упис студената у БијељиниФото: РТРС

Слободних мјеста за самофинансирајуће студенте у Бијељини има на Факултету пословне економије и на свим одсјецима Педагошког факултета.

Срђан Дамјановић, декан Факултета пословне економије Бијељина каже да ове године први пут нису испунили уписну квоту и да је слободно још 60 мјеста за самофинансирајуће студенте који школарину плаћају 440 марака годишње.

Момчило Пелемиш, декан Педагошког факултета, каже да је до сада уписано 160 студената и да су остала још 82 слободна мјеста и то за студенте који се сами финансирају.

Слободних мјеста има и за упис на одјељењима Правног и Пољопривредног факултета ван сједишта Универзитета у Бијељини, такође за самофинансирајуће студенте.

Будући бруцоши, бирају студијске програме руковођени различитим мотивима, трошковима, личним жељама или потребама тржишта рада.

Пријаве за упис у другом уписном року примају се до петка 28. августа, а пријемни испити полагаће се 31. августа.