latinica  ћирилица
24/08/2015 |  11:51 | Аутор: СРНА

Бањалука: Завршена Друга љетна школа спортског менаџмента

У Бањалуци је, додјелом сертификата, завршена Друга љетна школа спортског менаџмента на којој су учествовала 24 студента са универзитета из Бањалуке, Београда, Загреба, Љубљане, Мостара, Ниша и Лепосавића.

Школу је организовала Студентска организација Факултета физичког васпитања и спорта Универзитета у Бањалуци.

Члан Организационог одбора Зоран Кнежевић рекао је да је ово била одлична прилика за студенте спортских наука и спортске раднике да стекну нова, али и надограде постојећа знања из спортског менаџмента и да умрежавањем упознају будуће сараднике са подручја југоисточне Европе.

Он је нагласио да су учесници највише интересовања показали за рафтинг.

"Тежимо ка томе да Љетна школа буде традиционалан пројекат јер су сви учесници више него задовољни знањем које су усвојили", нагласио је Кнежевић.

Свечаном затварању присуствовали су првак Европе 2015. године у спортској гимнастици Маријо Можник из Ротердама и потпредсједник техничке комисије Европске универзитетске спортске асоцијације Марко Жунић.

"Жунић је овом приликом представио пројекат Европских универзитетских игара 2016. године на којем ће учествовати више од 5.500 студената спортиста", навео је Кнежевић.

Студенте је кроз теоријска и практична предавања у спортском менаџменту шест дана водио продекан за научно-истраживачки рад Факултета физичког васпитања и спорта Слободан Симовић. У оквиру тих предавања студијом случаја регионалног фудбалског лидера Фудбалског клуба "Борац" из Бањалуке приказана је анализа и израда стратегијског плана овог клуба, појаснио је Кнежевић.

"Фудбалски клуб `Борац` је заиста изашао у сусрет приликом организовања школе, а већина њихових радника је помогла њено одржавање", рекао је Кнежевић.

Он је нагласио да организатори дугују велику захвалност, осим врхунским предавачима, и граду Бањалука, Градској туристичкој организацији и Рафтинг центру "Кањон", који су подржали одржавање ове школе.

Учесници су на завршној евалуацији школу, која је трајала од 17. до 22. августа, оцијенили као веома успјешну и изразили жељу да учествују и сљедеће године.