latinica  ћирилица
24/08/2015 |  10:05 | Аутор: ТАНЈУГ

У Бангкоку пронађена и деактивирана бомба

Тајландска полиција је саопштила да су њени припадници пронашли и деактивирали бомбу у престоници Бангкоку, недјељу дана након што је у експлозији у самом центру града погинуло 20 људи.

"Бомба је била постављена у кући једног грађевинског радника. Полицајци су деактивирали бомбу и она ће бити уништена", саопштила је полиција.

У међувремену су се, како наводи полиција, охладили трагови који воде до починиоца експлозије у центру Бангкока 17. августа, а није сигурно ни да ли се он и даље налази у земљи.

Напоре полиције да пронађе починиоца отежава и то што велики број надзорних камера у центру града, дуж пута којим се кретао главни осумњичени, не ради.

"Полиција покушава да повеже дијелове мозаика, али морамо да користимо машту како бисмо попунили рупе настале због тога што камере нису радиле и нису снимиле кретање осумњиченог", изјавио је шеф тајландске полиције Сомјот Пумпанмунг.

Поред тога, он је јуче упозорио да је могуће да су починиоци и организатори бомбашког напада у центру Бангкока, у којем је 17. августа погинуло 20 људи, већ напустили Тајланд.