latinica  ћирилица
24/08/2015 |  08:58 | Аутор: СРНА

Дедеић тражи од Ђукановића да ослободи генерала Ђукића

Предсједник Српске листе Добрило Дедеић упутио је писмо предсједнику Владе Црне Горе Милу Ђукановићу у коме се придружује захтјеву СРС-а, ДСС-а и покрета Двери из Србије за ослобађање генерала Борислава Ђукића , "човјека који се борио против хрватске и римокатоличке окупације Републике Српске Крајине".

"Ово није захтјев само Српске листе, него и многих јавних личности који се нису одрекли одговорне српске државотворне политике, којој сте и сами припадали деведесетих година прошлог вијека", каже Дедеић у писму Ђукановићу.

Он подсјећа Ђукановића да државни органи Црне Горе никада ниси ухапсили ниједног Албанца, Хрвата или Бошњака кога власти Србије и Републике Српске терете за ратне злочине над српским народом.

"Као што знате, ми Срби чинимо трећину популације Црне Горе. У то име и у име потписника Апела за ослобађање генерала Борислава Ђукића, тражим да то сугеришете подређенима, прије свих МУП-у Црне Горе", каже он.

Дедеић је обавијестио Ђукановића да је захтјев за ослобађање генерала Ђукића у електронској и писаној форми подржало скоро 4.000 грађана Црне Горе.

"Очекујући Ваш одговор, примите захтјев од свих потписника петиције да генерал Ђукић буде на слободи, не само зато што је српски херој, него и частан војник и слободан човјек", нагласио је Дедеић.