latinica  ћирилица
24/08/2015 |  08:13 | Аутор: СРНА

Проходност путева задовољавајућа

Проходност путних праваца у Републици Српској и Федерацији БиХ јутрос је задовољавајућа, а саобраћај се одвија по претежно сувим коловозима уз смањену виљивост на појединим мјестима, саопштио је Ауто-мото савез Српске.
Путеви - Фото: архив
ПутевиФото: архив

Због радова на изградњи обилазнице у мјесту Бочац, на дионици магистралног пута Карановац - Црна Ријека, саобраћај се одвија наизмјенично, једном коловозном траком. Предвиђено је да радови трају до краја године.

У Угљевику возила успорено саобраћају због радова на дионици магистралног пута Угљевичка Обријеж - Стари Угљевик и регионалног пута Угљевик - Главичице.

На подручју општине Котор Варош у току су радови на реконструкцији и санацији водоводне и канализационе мреже на дионици магистралног пута Челинац - Котор Варош. Саобраћај се одвија уз наизмјенично пропуштање возила у периоду од 7.00 до 18.00 часова.

Једном траком возила саобраћа се и на дионици магистралног пута од Отоке, на граници Српске и ФБиХ, до Новог Града један. Возила се наизмјенично пропуштају од 7.00 до 18.00 часова.

Због реконструкције савског насипа на локалитету Рача возила на овом дијелу магистралног пута од 7.00 до 18.00 часова саобраћају једном траком.

У току је санација дионице магистралног пута Брод на Дрини - Шћепан Поље, према граници са Црном Гором због чега ће више пута у току дана долазити до обуставе саобраћаја које неће трајати дуже од 30 минута.

Из АМС подсјећају да је на овој дионици на снази забрана саобраћаја за возила чија укупна маса прелази 12 тона и чија дужина прелази осам метара.

Због изградње аутопутева Бањалука - Добој измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Клашнице један - Прњавор, те дионицама магистралног пута Шешлије - Јоховац и Јоховац - Руданка.

На регионалном путу Пруд - Шамац у току је реконструкција коловоза, због чега се саобраћај преусмјерава на алтернативне правце, кроз центар Шамца.

Због клизишта саобраћај се на дионицама регионалног пута Укрина - Горња Вијака и Карановац - Митровићи одвија једном саобраћајном траком.

На локалитету "Клакар Доњи два" због деминирања терена на снази је привремена обустава саобраћаја од 8.30 до 15.00 часова на магистралном путу Бродско Поље - Брусница /граница Републике Српске - ФБиХ/.

Повремена обустава саобраћаја пола сата а возила се пропуштају 10 минута.

На регионалном путу Братунац три - Дрињача забрањен је саобраћај за возила чија маса прелази три и по тоне и за аутобусе масе веће од пет тона.

То је услиједило јер је усљед прошлогодишњих поплава дошло до урушавања десне банкине и дијела саобраћајне траке до ријеке Дрине.

Преко моста у мјесту Драгаловци на дионици регионалног пута Прњавор - Станари забрањен је саобраћај свим возилима чија укупна маса прелази пет тона, а висина три и по метра.

У Федерацији БиХ се због радова на изградњи раскрснице на магистралном путу у мјесту Дубовско саобраћај се од 8.00 до 16.00 часова одвија наизмјенично, једном траком.

До краћих застоја долази на дионицама на којима се изводе санациони радови Јабланица - Прозор, Добој - Грачаница, Бугојно - Нови Травник, Главица - Прилука, Чапљина - Столац, те кроз град Мостар, док се на прилазу Посушју изводе радови на изгрдањи кружног тока.

У ФБиХ због санационих радова режим саобраћаја измијењен је на дионици Добој - Грачаница, Бугојно - Нови Травник, Чапљина - Столац и Кокови - Чапљина.

Интензитет саобраћаја и јутрос је појачан на граничном прелазу Дољани гдје се на излазу из БиХ чека око пола сата, док на осталим граничним прелазима нема дужих задржавања.

На граничним прелазима нема дужих задржавања. Због радова у Хрватској и даље је на снази забрана саобраћаја теретним возилима на граничном прелазу Брчко - Гуња.