latinica  ћирилица
24/08/2015 |  07:48 | Аутор: СРНА

Независни одбор данас о Мектићевом захтјеву за Вилићеву смјену

Независни одбор Парламентарне скупштине БиХ требало би данас да разматра захтјев министра безбједности БиХ Драгана Мектића за смјену директора Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ Мирсада Вилића због догађаја на комеморативном скупу у Поточарима 11. јула када је нападнут премијер Србије Александар Вучић.
Напад на Вучића у Поточарима (Фото: ТАНЈУГ/Бранимир Васковић) -
Напад на Вучића у Поточарима (Фото: ТАНЈУГ/Бранимир Васковић)

Независни одбор Мектићев захтјев за Вилићеву смјену примио је на прошлој сједници, одржаној 18. августа.

Расправу о дешавањима у Поточарима Независни одбор започео је на сједници одржаној 21. јула, а Мектић је тада тражио покретање дициплинског поступка против Вилића.

Том приликом већина чланова Независног одбора оцијенила је да треба провјерити и утврдити још неке чињенице, па су од Савјета министара, односно његовог Одбора за унутрашњу политику, затражене одређене информације о дешавањима у Поточарима.

Савјет министара доставио је тражене материјале који имају одређен степен тајности и посебну процедуру упознавања.

Чланови Независног одбора имали су задатак да се од прошлог уторка до данашње сједнице према важећим процедурама упознају о тим материјалима.

Према информацији добијеној од предсједавајућег Независног одбора Жике Крунића, почетак данашње сједнице Независног одбора заказан је за 13.00 часова.

Премијер Србије Александар Вучић нападнут је на комеморацији у Поточарима 11. јула. Њега је, уз повике "Алаху екбер", маса гађала каменицама и узвикивала погрдне ријечи.