latinica  ћирилица
04/08/2015 |  16:10 | Аутор: СРНА

Љајић: Нема помирења ако се сви не суоче са злочинима

Министар трговине, туризма и телекомуникација Србије Расим Љајић изразио је данас увјерење да ће специјални суд за злочине које су починили припадници "ОВК" на Косову и Метохији надомјестити оно што је раније пропуштено и да ће сви одговорни бити процесуирани.

Љајић је оцијенио да је Скупштина самопроглашеног Косова усвојила амандмане на Устав и Закон о специјалном суду под великим међународним притиском и да то није израз расположења ни те скупштине, нити јавности на Косову и Метохији.

Он је истакао да коначног процеса помирења у региону неће бити уколико се сви не суоче са злочинима који су чињени на простору бивше Југославије.

- Вјерујем да ће овај суд надомијестити оно што је пропуштено и да ће сви одговорни бити процесуирани. Злочини немају националност, рекао је Љајић новинарима на отварању конгреса турских произвођача и дистрибутера лијекова и козметике у Београду.

Он је додао да Влада Србије очекује да буде усвојена и коначна одлука о формирању специјалног суда за злочине које су починили припадници ОВК.