latinica  ћирилица
04/08/2015 |  13:06 | Аутор: Б92

Серена: Могу боље и радујем се наредној години

Најбоље рангирана свјетска тенисерка Серена Вилијамс изјавила је да ове сезоне игра можда и најбољи "ментални тенис" у цијелој каријери.
Серена Вилијамс освојила Вимблдон - Фото: AP
Серена Вилијамс освојила ВимблдонФото: AP

Млађа од сестара Вилијамс потпуно доминира женским тенисом – освојила је готово све велике турнире и забиљежила само један пораз за седам мјесеци.

Ипак, она истиче да и даље може да напредује.

"Играм можда и најбољи ментални тенис у каријери. Мислим да могу много боље и веома се радујем 2016. години", рекла је Серена.

Дјевојка са Флориде има шансу да постане четврта играчица са сезонским Гренд слемом, прва послије Штефи Граф којој је то пошло за руком 1988. године.

"Не размишљам много о томе. Узбуђена сам што сам заокружила 'Серена слем'. Било ми је веома важно да то урадим – нисам сигурна колико људи је успјело да два пута током каријере држи све трофеје у свом власништву. То стварно много значи", додала је Американка.

Серена се припрема за америчку серију која почиње Роџерс купом у Торонру, турниром који је освајала 2011. и 2013. године.

"Осјећам се добро, али сам увеијк помало нервозна. Нисам играла дуго на бетону и то ће бити добра прилика да одиграм неколико квалитетних мечева пре УС опена", закључила је Серена.