latinica  ћирилица
03/08/2015 |  21:01 | Аутор: СРНА

КиМ: Српски посланици гласали за уставне амадмане

Посланици Српске листе подржали су данас изгласавање уставних амандмана у Скупштини самопроглашеног Косова, неопходних за формирања специјалног суда за ратне злочине терористичке ОВК.
Косово - сједница Скуппштине Косова - Фото: Screenshot
Косово - сједница Скуппштине КосоваФото: Screenshot

"У Скупштини Косова и Метохије данас није учињен уступак ни Србима на Косову и Метохији, нити међународној заједници, већ је реч о кораку у правцу испуњења обавезе да се казне одговорни за тешке злочине из периода када су појединци узели оружје и право у своје руке", рекао је предсједник Српске листе Александар Јаблановић.

Он је истакао да очекује да буде усвојен закон о специјалном суду како би почело отварање случајева и процесуирање окривљених припадника "ОВК", преносе београдски медији.

"Сви посланици Српске листе подржали су уставни амандман и поново показали одговорност и јединство у раду", додао је Јаблановић.

Јаблановић је рекао да су посланици Српске листе, којима су претходних дана упућене пријетње, данас били у Приштину како би подржали формирање специјалног суда за злочине "ОВК".

Скупштина самопроглашеног Косова подржала је данас уставне амандмане којима се омогућава формирање специјалног суда за злочине које су починили припадници бивше терористичке ОВК.